Babyen opp på brystet rett etter fødsel?

Babyen opp på brystet rett etter fødsel?
Ikke alle orker fysisk kontakt med nurket rett etter fødselen, men er det slik at vi må ha det? Blir vi dårlige mødre hvis vi ikke ønsker dette? Hva tenker du?
Av Jordmor Siri

 

Spørsmål fra nettpraten på Altformamma.no: 

"Hei. Jeg skal om kort tid føde barn nr 3. Jeg er heldig og har hatt lette fine naturlige fødsler med de 2 første. Så jeg håper på å være like heldig denne gangen. 

Det jeg tenker en del på er at jeg synes det er veldig vanskelig å få babyen på brystet etter fødselen. Jeg får følelsen av overgrep og liker det ikke i det hele tatt. Må bruke mye viljestyrke for ikke bare å dytte barnet bort. Med nr 1 var jeg helt uforberedt på dette, med nr 2 så sa jordmor at det ikke kom til å føles likt siden jeg nå viste hva jeg gikk til. Det føltes likt og ble forsterket av en barnepleier som sa "se på sønnen din! Du har fått en sønn! Du må jo se på han". Det føltes ikke bra!
Nå vet jeg ikke helt om jeg skal si at de må gi nr 3 til pappaen også kan de kose mens jeg blir sydd og sånt. Men har lest at det gir en dårligere start for babyen, da de må klippe navlesnoren med en gang og de har det best på mors bryst. Har snakket med jordmor om dette og hun sier at hun aldri har vært med på atur barnet ikke gis til mor. 

Hva tenker du? Jeg klarer å få hun til meg om det er det medisinsk beste."

Her er svaret jeg ga på YouTube

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}