9 punkter om mammaklær og ammeklær

9 punkter om mammaklær og ammeklær
Det er viktig med behagelige klær når man går gravid, samt at det er hyggelig å føle seg fresh også etter fødselen med fine ammeplagg.

Fakta om Mammaklær

1. Plaggene skal ikke stramme over magen eller presse når man er gravid.

2. Ta utgangspunkt i din vanlige størrelse når du prøver.

3. Det er laget plass til å vokse i den størrelsen man er fra før. Hvis du bruker størrelse medium så vil dette sannsynligvis være riktig størrelse for deg under hele graviditeten. Du skal ikke trenge å føle at du går i for store klær - klærne skal ha riktig størrelse til resten av kroppen din, og ekstra plass til en voksende mage.

4. Med justerbare belter og strikk i livet kan mange av plaggene enkelt brukes etter graviditeten også, det kan ta litt tid før man får tilbake kroppen etter fødselen, så muligheter for å justere størrelsen kan være ok. 

Fakta om ammeklær 

1. Klær du har på deg når du ammer skal være praktiske og gjerne ha enkle løsninger for ammingen.  

2. På de kalde årstidene, når kulda setter inn er det viktig med noen ammeklær i ull. 

3. Gode ammeinnlegg er viktig når du ammer og beskytter ikke bare plaggene fra melkelekkasje, men beskytter også brystene i større grad mot brystbetennelse fordi du holder deg varm hele tiden. Innlegg med ren natursilke gir lindring, og kjøler ømme brystvorter. Ammeinnlegg av ull hjelper deg å holde varmen slik at melken flyter lettere. Samtidig kan de være med på å forebygge mot brystbetennelse samt transporterer fuktigheten bort fra brystvorten slik at man unngår å få sopp. Det er viktig at innlegget kan vaskes slik at du blir kvitt gamle melkeflekker og bakterier, og at de alltid er behagelige mot huden. Ammeinnleggene kan brukes både på dagtid og om natten, og det kan derfor være praktisk å ha noen ulike typer innlegg. 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}