Neste ekspertsvar

Lav på jern, prøv neslesuppe

Lav på jern, prøv neslesuppe
Mange gravide går ned i jern i løpet av svangerskapet, og det kan derfor være lurt å spise mat som har høyt innhold i jern. Brennenesle er en slik plante, og det er nå om våren den har høyest innhold av jern og smaker best.
Av Jordmor Siri

Neslesuppe kan småbarn få også, det er både godt og sunt for alle aldre:) De kan være med å plukke, og samtidig lære at det stikker og svir om de tar på bladene. God læring i at noe av det som er i naturen ikke alltid skal tas på eller plukkes uten beskyttelse. Husk å ta med hansker!

Neslesuppe m medium/hardkokt egg

200 gram ferske skudd fra brennenesle

1 løk, middels stor

2 fedd hvitkøk

2 poteter, middels store

Stek løk, hvitløk og poteter, i et par ss olje eller meieri smør

Lag buljong av en liter vann og to terninger kjøtt eller grønnsaksbuljong og tilsett i gryta med løken. Tilsett den ferske brenneneslen og gi det et oppkok og ladet stå og små koke i 5 minutter. Bruk en stavmikser eller en foodprosessor til det blir en jevn suppe. 

Vil du runde suppen litt kan du tilsette kremfløte/rømme til du syns den smaker godt. 

Hell suppen i en skål, og legg det medium/hardkokte egget ferdig delt i båter oppi suppen. Pynt gjerne med ramsløk om du er så heldig å finner det, ellers er vanlig gressløk også bra. 

Nyt suppen!

 

Her ser du hvordan ramsløk ser ut, den finnes bare om våren og på forsommeren, ikke forveksle den med liljekonvall, for liljekonvall er giftig!

Kilde: Helsenorge, giftinformasjonen

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}