Se tvillingene sparke hverandre inni magen!

Se tvillingene sparke hverandre inni magen!
Her kan du se hvordan nurkene har det inne i livmoren, vist gjennom MR bilder som er satt sammen slik at det har blitt en film og man ser hvordan babyene beveger seg.
Av Jordmor Siri

Her kan du se hvordan disse to eneggede tvillingene beveger seg inni livmoren som de deler gjennom bilder tatt i en MR maskin. Her har delingen av egget skjedd mer enn tre dager etter befruktningen og dermed deler de både livmor og morkake. 

Problemet med eneggede tvillinger er at den ene kan ta næringen fra den andre, slik at den blir større enn den andre. Dette kalles tvillingtransfusjon. I værste fall kan det føre til begges død, men med ultralyd og nå MR kan man forebygge at dette skjer. 

Huffington Post har laget et intervju med Dr Marisa Taylor-Clarke fra Imperial College's i London. Her forteller hun om teknikken de har brukt og hva de har sett etter. MR fungerer slik at man fotograferer tynne snitt av objektet. I forhold til å kartlegge hva som skjer med tvillingene ved tvillingtransfusjon er det spesielt hjernen de er opptatt av å måle med bilder. Man vil da kunne se om den ene tvillingen har det dårlig for så å kunne gripe inn. 

Hele intervjuet med Dr Marisa Taylor-Clarke med intervjuer Ahmed Shihab-Eldin på Huffington post

Tvillingtransfusjonssyndrom fra Karolinska sykehus i Sverige bruker man nå laser i behandlingen av tvillingtransfusjonssyndrom.

Her er PDF som de deler ut til tvillinggravide som skal ha laserbehandling i forhold til Tvillingtransfusjonssyndrom

Hvis du har opplevd dette, så send oss gjerne din historie, så legger vi den ut så andre kan lære. 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}