Neste ekspertsvar

Kjerringråd for å sette igang fødselen

Kjerringråd for å sette igang fødselen
Kjerringråd er gamle gode råd der det ikke er vitenskapelig bevist at de virker. Dette er ting du prøver på eget ansvar. Som ellers i livet vil noe virke på noen og ikke på andre.
Av Jordmor Siri

Fødepizza
er en av måtene du kan prøve for å starte fødselen. Etter sigende skal det være urtene som setter igang fødselen. Her finner du oppskriften: Fødepizza

Lakrisrot-te
Fleire har anbefalt det. Greit, riktignok smaka det heilt grusomt, og lukta grusomt (for meg vertfall). Men det er no ett eller anna på gang her hos meg no:P
Stimulerer tarmane og noko til, samtidig som det igjen stimulerer livmora..
NB: Ikke drikk mer enn en kopp lakrisrot-te, enten virker det eller så gjør det ikke det. Fra www.rolv.no har vi hentet følgende: Inntak av begrensede mengder lakris i under svangerskap blir ansett som trygt, såfremt den gravide ikke har et blodtrykksproblem. Ingen studier er gjort med hensyn til bruk av lakrisrot under amming.

Brystvortestimulering 
Gni en av brystvortene forsiktig til du får en rie og så venter du til den har gitt seg før du begynner på igjen. Ikke gjør dette i mer enn en time morgen og kveld. Hvis det ikke virker i løpet av 3 dager, så vil det ikke virke. Det frigjøres oxytocin når man gnir på brystvortene og oxytocin virker slik at livmoren trekker seg sammen. 

Sex
Sæd inneholder prostaglandiner som kan virke modnende på mormunnen/cervix/livmorhalsen. Akten i seg selv med skumping og humping kan være positiv og gi sammentrekninger i livmoren. 

Orgasme
Med eller uten samleie virker frigjørende på oxytosin og sammentrekningene som følger kan gå over i rier.  

Akupunktur
En god akupunktør kan stimulere deg til en fødsel, når kroppen din er klar for fødsel. Det går stort sett ikke an å sette igang en fødsel med akupunktur, men man kan bli klarere til å føde gjennom å balansere kroppen. 

Bringebærbladte
Setter ikke igang fødselen, men er anbefalt å drikkes i 2-3 måneder før fødselen for å forberede livmoren og slimhinnene til fødselen. På livmoren virker bringebærbladte slik at musklene trekker seg bedre sammen og slik at muskulaturen også slapper bedre av mellom sammentrekningene. Livmoren vil jobbe mer effektivt i fødselsarbeidet og fødselen kan gå fortere. Slimhinnene blir også sterkere, noe som kan være en fordel for gravide som ofte har skjørere slimhinner. 

Bringebærbladte virker også bra i forhold til amming og melkeproduksjon, så det er bare å fortsette også etter fødselen:)
Les mer om Bringebærbladte her på Rolv.no 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}