Neste ekspertsvar

Soveskinn -det ideelle liggeunderlag

Soveskinn -det ideelle liggeunderlag
Gir et kjent og trygt underlag overalt hvor barnet ligger. Spedbarn sover bedre, legger hurtigere på seg og gråter mindre når de ligger på lammeskinn, viser en undersøkelse ved Cambridge Maternity Hospital i England. Saueskinn har lang tradisjon i Norge.

43 kuvøsebarn ble pleiet på lammeskinn og disse la markant på seg i forhold til kuvøsebarn på bomull. Fullbårne barn som tilbrakte minst 12 timer i døgnet på skinnet ble sammenlignet med «bomullsbarn». Barna på soveskinn gråt mindre, falt fortere til ro etter amming og var roligere og mer oppmerksomme før måltidet.

Fullbårne barn som tilbrakte minst 12 timer i døgnet på skinnet ble sammenlignet med «bomullsbarn». Barna på soveskinn gråt mindre, falt fortere til ro etter amming og var roligere og mer oppmerksomme før måltidet.

Kvalitet gir trygghet
Merinosauen har en langt finere og mykere ull og tettere pels enn alle andre kjente saueraser og er derfor perfekt til soveskinn. Australske Merinolammeskinn er spesialpreparert for bruk til baby, hør med din forhandler om denne prosessen er fulgt. Prosessene er også innenfor retningslinjene til European Chemicals Agency (et EU-byrå). Det er ingen rester etter rense- og garveprosesser i skinnet. Produksjon og avfallshåndtering er også strengt regulert gjennom regelverk og utslippstillatelser. De vaskbare skinnene er kromgarvet. Det er krom 3 som benyttes, det samme som finnes i mat og kosttilskudd, - ikke krom 6 som tidligere ble brukt til garving. Krom 6 er i dag forbudt å bruke til garving på grunn av på grunn helse- og miljøfare. At skinnet er vaskbart gjør at det kan vaskes uten at læret blir stivt. Det finnes også plantegarvete skinn, mimosagarvete. De tåler ikke vann, men tørkes i stedet av med en fuktig klut eller renses. Det anbefales ikke kjemisk rens til skinn som skal brukes på spedbarn.

Jevn pelshøyde hindrer også at barnet får ullhår inn i munnen. Våre skinn inneholder ingen form for syntetiske bakteriebekjempere, men inneholder lanolin (ullfett), naturens egen bakterienedbryter.

Ikke for varmt
Spedbarn skal ikke ha det for varmt. Skinn isolerer både mot varme og kulde. Selv i stekende sol vil skinnets overflate alltid ha jevn temperatur. Klippet i jevn høyde sørger skinnet for fri luftsirkulasjon rundt barnet, og er derfor det underlaget som best sikrer at barnet holdes i jevn temperatur. Når barnet legges på skinnet fra en god varm favn slipper det den kalde overgangen til et bomullslaken.

Kjent og kjært
Skinnet brukes alle steder der barnet ligger, i vogn, seng eller vugge. Med sitt eget skinn har barnet alltid et rent og kjent liggeunderlag med seg. Barnet legges rett på skinnet med vanlige klær på. Hvis barnet gulper mye, legges en bleie eller lignende under hodet. Små uhell tørkes av med en fuktig klut. Ellers skal skinnet kun luftes og ristes. Ullens innhold av lanolin virker bakteriehemmende og skinnet vaskes derfor sjelden. De fleste soveskinnene kan maskinvaskes ved 30°C, ullprogram, med ullsåpe.

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}