7 viktige punkter om vognpose

7 viktige punkter om vognpose
Er varmeisolasjonen god? Er posen laget av trygge materialer, kan den justeres i lengden?

1.  Sjekk varmisolasjonen. - Ikke bare innhold men hvor tykk og hvor mye fyll posen har.

2.  Kan posen forlenges? Pass på så den ikke er så lang at den faller ned i vognens hjul.

3. Er det hull for seler? Disse hullene kan gi store varmetap – så sjekk om disse har ekstra varmeisolerende klaffer. De kan være kjekke å ha når babyen skal sitte varmt i bilstolen. 

4.  Vanntetthet/pusteegenskaper - er også viktig å sjekke.

5.  Er det justeringsmuligheter rundt barnets hode – dette er viktig på kalde dager, for å hindre varmetap.

6.  Er posen produsert etter Öko tex 100 standard? Miljøstatus i Norge er utviklet av miljødirektoratene på oppdrag av Miljøverndepartementet. I dette organet er bromerte flammehemmere betegnelsen på en gruppe organiske stoffer. Dette utgjør omkring 75 ulike stoffer som alle inneholder brom som er brannhemmende. Miljøstatus i Norge hevder på sin nettside at: «Bromerte flammehemmere kan ha alvorlige effekter både for helse- og miljø.» 
Les mer her
Mange produsenter av klær og utstyr for barn er blitt flinkere til å unngå bruk av slike flammehemmmere og miljøgifter ellers i produksjonen. Men fortsatt er det stor usikkerhet knyttet til hvor store mengder som finnes i produkter i Norge.

7. Hør med andre der du bor om de er fornøyde med sin pose Været er spesielt der du bor, så det kan være kjekt å høre med andre som har prøvd vognposer tidligere, hvilken pose som passer best. Er det mye vind eller kanskje det er spesielt kaldt?

Diskuter gjerne med andre på utstyrsforumet vårt!

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}