ANNONSE FRA

Rolige stunder for deg og ditt barn

Rolige stunder for deg og ditt barn
En elektrisk brystpumpe kan være en løsning for den mammaen som ikke vil legge ned alt for mye tid på pumpingen, som trenger å pumpe oftere, har problemer med ammingen eller vil dele ansvaret med sin partner.

Enkel- eller dobbelpumping?

En nylig utført studie av Dr. Danielle Prime et al *viser at ved dobbelpumping, det vil si at man bruker en brystpumpe der man kan pumpe begge bryst samtidig, kan man spare tid og det øker i tillegg den mengden melk man pumper ut fra brystet ved hver pumping.

Å pumpe med en elektrisk brystpumpe innebærer at mammaen på en enkel og smidig måte kan opprettholde melkeproduksjonen, og gi barnet den verdifulle brystmelken som hun har pumpet ut.

Naturen har gjort barn veldig effektive. De vet instinktivt hvordan de skal komme til melken gjennom å forandre sugeteknikken ved brystet under ammingen. I begynnelsen suger barnet raskt og lett for å stimulere melkeutdrivningsrefleksen, og for å få i gang melkestrømmen. Når brystet har blitt stimulert nok kommer utdrivningsrefleksen.

 

Brystpumper med 2-fase teknologi etterlikner barnets naturlige måte å suge på

Sent på 1990-tallet hadde man en visjon om å produsere den mest skånsomme og effektive brystpumpen som skulle etterligne barnets naturlige sugerytme. I den anledning presenterte Medela en studie av fysiologien hos et barn når det suger på sin naturlige måte.
Professor Peter Hartmann og hans team ved avd. for biokjemi på University of Western Australia gjennomførte dette forskningsprosjektet.
I 2002 resulterte de banebrytende forskningsresultatene i utviklingen av et unikt pumpemønster som ble kalt 2-fase teknologi.
Ved starten av en pumping benyttes en rask pumperytme for å stimulere melkeutdrivningsrefleksen og få i gang melkestrømmen. Denne fasen kalles stimuleringsfasen. Deretter kommer en pumperytme som er mer langsom, for at utmelkingen skal være skånsom og effektiv. Denne fasen kalles utdrivingsfasen.

Forskningen resulterte i at Medela begynte å produsere både manuelle og elektriske brystpumper med denne skånsomme og naturlige pumperytmen.
 


*Simultaneous Breast Expression in Breastfeeding Women is More efficacious than Sequential Breast Expression.
 

Monica Frisell Östergren, Jordmor

Les mer om Medela Brystpumper her

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}