Neste ekspertsvar

Vet du dette om Omega-3?

Vet du dette om Omega-3?
Riktig inntak av Omega-3 under svangerskapet gir store helsegevinster for mor og barn, og sørger for en god start på livet, allerede i mors liv.
 

Omega-3 er viktig for utviklingen
Omega-3 er av de livsviktige stoffene kroppen trenger, men som vi ikke utvikler selv og derfor må få tilført. Når mor tar Omega-3 i graviditeten er dette med på utvikle babyens hjerne, nervesystemet, indre organer som hjertet og styrke immunforsvaret. Det er også med på å forebygge potensielt for tidlige fødsler. Omega-3 passerer placenta barrieren, så babyen får også i seg Omega-3 når mor tar tilskudd av dette når hun er gravid.

Viktig for synet

Omega-3-fettsyrene DHA og EPA er de sentrale fiskefettsyrene som det er viktig å få tilført mor og barn. EPA bygger opp immunforsvaret og DHA er sentralt for utvikling av hjernen og andre organer som øynene, huden og nervesystemet. Nok DHA gir optimal utvikling av synet, samt de kognitive, bevegelsesmessige og mentale evnene hos barnet. DHA må tilføres som DHA, da fosteret i liten grad klarer å omdanne den fra andre fettsyrer.


Omega-3 kan redusere fødselsdepresjoner

Ny forskning viser at mødre med god Omega-3 status i svangerskapet har lavere forekomst av symptomer på fødselsdepresjon tre måneder etter fødselen. Les mer om dette på her hos Matportalen.no
Gode kilder til Omega-3 er fet fisk, som laks og makrell. Noe fisk inneholder miljøgifter, dioksid eller tungmetaller. Som gravid bør man unngå ferskvannsfisk, tunfisk og kveite over en viss størrelse. Hvalkjøtt er friskmeldt, gravide kan spise dette nå.

Undersøkelser viser at med dagens gjennomsnittlige kosthold, får man som gravid ikke nok Omega-3 til å dekke behovet. Helsedirektoratet anbefaler derfor at man tar kosttilskudd med Omega-3 under graviditet. Det aller beste er å ta tilskudd også før du blir gravid slik at lagrene ikke tappes helt.

Omega-3 gir sunne barn og helsegevinster som varer livet ut. Lifeline Cares kosttilskuddsprodukter er spesialtilpasset ditt og barnets behov, og inneholder Omega-3 av aller høyeste kvalitet.

Lifeline Care er en serie kosttilskudd ment for deg som er gravid eller ammer. Produktene er nøye satt sammen for å dekke mor og barns daglige behov av sentrale næringsstoffer under svangerskaper og i ammeperioden. Blant annet inneholder Lifeline Care en spesiell høykonsentrert Omega-3 som en viktig del av, i de mengder som anbefales for gravide.
Lifeline Care er basert på PureMax™ Omega-3 triglyserider. Denne høykvalitets Omega-3 oljen er unik med tanke på konsentrert nivå av de viktige fettsyrene under graviditet, dens sammensetning og ikke minst spesielle renhetsgrad med fravær av miljøgifter og tungmetall. Lifeline Care produktene får du kun kjøpt på apotek.

Bestill gjerne vareprøver her

Her finner du spørsmål og svar

Publisert Tirsdag 10. januar, 2017
Lifeline Care
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}