Mine komplikasjoner etter keisersnitt

Mine komplikasjoner etter keisersnitt
Det går ikke alltid helt etter planen og V. lurer på om det er andre som har opplevet noe like dramatisk som henne og om det er noen som har gode råd å gi, for hun kvier seg for å få et barn til. Det må føyes til at dette er en helt usedvanlig hendelse og noe som ytterst sjeldent skjer.

Etter et langt og tøft svangerskap med nyrestein, hydronefrose (som endte med mange turer på legevakt og flere innleggelser på sykehus), ekstremt hovne ankler og altfor mye vann i resten av kroppen, ble jeg lagt inn på føden 15 dager før termin og satt igang 13 dager før termin. 19.august 2013 (11 dager før termin) etter 32 timer med rier, med epidural som ikke funket lenger og pressrier med bare 4 cm åpning endte jeg opp med keisersnitt og prinsessa kom frisk og fin :)

Følelsen av å bli mor var helt fantastisk og jeg gledet meg virkelig til å komme meg etter operasjonen og ikke minst til å få ta med meg jenta vår hjem.

Jeg visste det kunne ta litt tid å komme seg etter en operasjon, men ikke at jeg skulle være så forferdelig slapp og svimmel.

21. september (4 uker og 5 dager etter fødsel), skjedde det som jeg ikke hadde noen anelse om kunne skje, jeg begynte å blø. Tenkte kanskje det kunne være at jeg fikk tilbake mensen, siden jeg ikke ammer, men etter å ha skifta mer enn fulle bind (som nesten blødde gjennom) 3 ganger iløpet av et par timer, så skjønte jeg at det ikke var helt normalt. Jeg satt i sofaen da jeg plutselig kjente et voldsomt press (som veldig vonde rier, og bestemte meg for å ringe føden mens samboeren min skulle skifte bleie på ungen.
Da jeg reiste meg opp fra sofaen, begynte det å fosse blod ned på gulvet og ble til en stor dam av blod.
Panikken slo inn og sambo ringte 113 og jeg ble fraktet til sykehuset og måtte bli over natten. Etter innvendig UL der alt så normalt ut og formen var bra, fikk jeg reise hjem.
23. september (5 uker etter fødsel) etter å ha sovet en liten stund på ettermiddagen, våknet jeg av det samme presset som 2 dager før, og da skjedde det igjen, det fosset blod ut av meg. Sambo ringte føden og de fikk sendt en ambulanse. Ambulansen brukte 15 min på en kjøretur som vanligvis tar ca 30 min, siden jeg mistet så mye blod og blodtrykket var på rundt 185/115 så var det ingen tid å miste.

Da jeg kom fram til mottaket på sykehuset ble jeg undersøkt av gynekolog, og det ble bestemt at jeg skulle inn på operasjon og ha utskrapning. Jeg ble lagt i narkose og da jeg våknet hadde de utført laparoskopi og tatt innvendig UL 3 ganger.

Jeg mistet tilsammen ca 2,7 liter på kort til. Fikk 3 poser blod under operasjonen, og 2 dager etter operasjonen var blodprosenten på 7 og jeg fikk 3 poser til med blod. Da steg blodprosenten til 10,5 og formen begynte på bli bedre.

Jeg har veldig lyst på et barn til, men tanken på alt som har skjedd er ganske skremmende. Tenkte det kanskje kunne være lettere å høre om det er andre som har opplevd noe lignende etter barn nr 1 og har fått barn igjen.

Takker for svar på forhånd!

Legg inn svarene dine her på keisersnittforumet vårt

Gynekolog Åsle-Marit Ullern har lest dette innlegget.  Hun sier at det er vanskelig å forstå ut fra innlegget hva som var årsaken til blødningene.  Det mest sannsynlige er morkakerester i livmoren, men dette er på den annen side svært uvanlig etter keisersnitt. Dr Ullern anbefaler vår bruker om å be om en samtale på sykehuset for å gjennomgå det som skjedde og få råd for neste svangerskap og fødsel.

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}