Lifeline Care kosttilskudd med Folat

Lifeline Care kosttilskudd med Folat
Lifeline Care er kombinerte Omega-3, multivitamin- og mineraltilskudd som er spesielt tilpasset gravide og ammende.

Produktene er sammensatt av de anbefalte næringsstoffene iht. Helsedirektoratets anbefalinger for denne målgruppen som er 400mcgr pr dag som tilskudd, nye retningslinjer fra april 2014. 

Om Folat

Allerede fra du planlegger graviditet er det viktig at du får i deg nok av B-vitaminet folat (folsyre). Folat er nødvendig for normal utvikling av fosteret, og reduserer sjansen for ryggmargsbrokk. Derfor er det viktig å ta folat minst 3 måneder før du blir gravid. Lifeline Care for Gravid og for ammende fåes i alle landets apoteker. 

I dag fødes det ca 60 barn med ryggmargsbrokk. Mange av disse kunne vært unngått ved at mor spiste folat i forkant av graviditeten og de første 3 månedene av graviditeten. Folat er viktig i produksjonen av kroppens byggestener proteiner, celledeling og i dannelsen av arvestoff (DNA)

Ryggmargsbrokk

I løpet av embryoets uke 4 (din uke) begynner lukkingen av ryggmargskanalen. Denne begynner på dag 22 og er ferdig omtrent på dag 29. Ryggmargsbrokk er en ufullstendig lukking av ryggmargskanalen. Dette kan da føre til at ryggmargskanalen ligger ubeskyttet og føre til alle grader av skader på fosteret. Det kan gi feilstilling i ben og rygg, lammelser, muskelsvakhet, inkontinens, nedsatt følelsesevne og dårlig blodsirkulasjon er vanlige symptomer. Majoriteten av de som har ryggmargsbrokk utvikler også vannhode (hydrocephalus).

Folat tilskudd hjelper

Omfattende medisinske studier viser at tilskudd av folat under svangerskapet reduserer risikoen for utvikling av ryggmargsbrokk betraktelig. Vanlig kosthold dekker ikke det daglige folatbehovet, og man er avhengig av å ta kosttilskudd for å unngå mangel.
Helsedirektoratet og Statens Ernæringsråd anbefaler et daglig tilskudd av folat på 400 mikrogram fra man planlegger å bli gravid og ut første trimester av svangerskapet. Dersom du har personer i nær familie med ryggmargsbrokk eller vannhode, har høy alder eller epilepsi skal man ta en høyere dose med folat, men dette vet fastlegen din, så snakk med vedkommende før du blir gravid, alternativt umiddelbart når du oppdager det. 

Mat som inneholder folat

Folat finnes naturlig i grønne grønnsaker som broccoli, spinat, kinakål og bønner. Det finnes også i sitrusfrukter, bananer, knekkebrød og annen mat som inneholder grovt korn. 

I en del land tilfører man nå folat i enkelte matvarer, som melk, for å sikre at kvinner i fertil alder får nok folat. I Norge er myndighetene skeptiske til dette, så man har valgt å ikke tilsette det kunstig i matvarer. 

Ta Lifeline Care GRAVID fra du planlegger å bli gravid

Kilder:
Essentials of Human Embryology av W. J. Larsen
Vitamin Revolusjonen av Dr Knut Flytlie

Lifeline Care serien er produsert i EU iht. GMP.

Etter første trimester anbefales Lifeline Care Gravid og Ammende. Fra 4 ukers alder anbefales Lifeline Care Barn med Omega-3 og D-vitamin til barnet.

Lifeline Care produktene kjøper du på apotek.

Bestill vareprøve her

Her finner du tidligere besvarte spørsmål

Publisert Torsdag 21. desember, 2017
Lifeline Care
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}