3 om dagen

3 om dagen
Mange gravide er kvalme de første 12 ukene særlig, men en del sliter også med matlysten og lurer på om de får i seg nok næring. Visste du at en frokostsmoothie gir deg det du og nurket trenger til frokost?

Frokostsmoothie

1 dl cultura jordbær
2 dl fruktyoghurt med skogsbær
2 dl dypfryste jordbær
½ stk banan
1 dl frokostblanding (4-korn)

Hell syrnet melk og yoghurt i en blender eller food-prosessor. Tilsett dypfryste eller friske bær og banan. Har du ikke dypfryste bær, tilsett noen isbiter sammen med de friske bærene. Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en “smooth” drikk.

Du lager lett denne smoothien selv. Her på sidene til melk.no kan du beregne hvor mye du trenger av de forskjellige ingrediensene til det antallet personer du lager til. 

Melketv viser deg hvordan du lager en frokostsmoothie

Frokostkalkulatoren viser deg om du får i deg nok næring og hva du eventuelt kan spise mer av for å øke inntaket av for eksempel magnesium, som kan hjelpe om du har mye leggkramper. Her vil du også se forslag på frokoster som kan være gode for deg og lette å lage. Eller du kan velge varianter som det tar litt lenger tid å lage, men som gjør frokosten til et lite festmåltid! 

Kosthold for gravide

Gravide kan spise det meste, men det er ikke alltid så lett å være på den sikre siden, så derfor har ernæringsfysiolog hos melk.no Hanne Hennig Havdal, som selv nettopp har vært gravid, skrevet flere artikler som kan hjelpe deg som gravid og ammende å få oversikt på hva du trenger og hva som er trygt for deg å spise. 

Kosthold for gravide

Ekspertsvar

 

Hanne, Ingvild og Terese har hatt nettprater hos oss på altformamma.no og alle svarene som de har gitt kan du lese her på Ekspertsvar

 

 

Publisert Torsdag 26. mars, 2015
 

Les mer om:

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}