Tett nese og hovne slimhinner hos mor

Tett nese og hovne slimhinner hos mor
Gravide har ofte hovne slimhinner og da kan noe så enkelt som saltvann hjelpe mot tett nese. Du kan bruke det så ofte du vil og for hvor lenge du vil. Saltvannsspray kan brukes av alle fra to år og oppover.
Av Jordmor Siri

Forekommer ofte i løpet av graviditeten, men man skal være forsiktig med overdreven bruk av nesespray. Derimot er saltvannspray helt ufarlig for både barnet i magen og nesens slimhinner. Saltvannspray renser og fukter nesen og kan gi god lindring. Siden saltvannspray er helt naturlig, finnes det heller ingen begrensninger på hvor ofte man kan bruke den i motsetning til nesespray. Saltvannspray kan kjøpes på apoteket.

Hvordan virker saltvannspray?

Saltvannet fukter og rengjør slimhinnen, noe som stimulerer funksjonen til de små flimmerhårene i nesen. I motsetning til vanlig saltvannsløsning inneholder havsaltet også mineralsalter og sporelementer som man antar skaper en beskyttende og betennelsesdempende effekt i slimhinnemembranen. Saltvannet fremmer normaliseringen av slimhinnen og motvirker de inflammatoriske symptomene. 

Har du en skikkelig forkjølelse?

Da er ikke saltvann alene nok, så da kan det være ok å også bruke nesedråper som gravide kan bruke. Les på pakningsvedlegget, eller hør med apoteket når du kjøper sprayen. Det er også lurt å drikke mye, gjerne varmt vann med sitron og honning. Ingefær kan også være fint å tilsette. Ingefær virker hemmende på bakteriene, sitron har masse C-vitaminer og honning smører halsen. Du kan fint spise honning mens du er gravid. Det kan barn også, bare de er over ett år gamle. Ellers er solbærtoddy også bra. 

Publisert Torsdag 28. september, 2017
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}