Hostesaft for store og små

Hostesaft for store og små
Hostesaft kan trenges innimellom, både for barn og voksne. Det varierer om man kan ta de forskjellige typene når man er gravid eller under to år, men sjekk på innholdsfortegnelsen, eller hør med apoteket der du kjøper hostesaften hvilken type som passer for deg.
Av Jordmor Siri

Forskjellige typer hostesaft

Noen typer hostesaft hjelper mot hoste mens andre typer hjelper mot slimdannelsen i halsen som kan skje når man er forkjølet. Det vil derfor være forskjellige virkestoffer i hver enkelt. Det har etterhvert kommet mildere typer hostesaft på markedet som både små barn og gravide kan ta. Dette kan de hjelpe deg med når du er på apoteket, så er du på den trygge siden. 

Har du ikke innholdsfortegnelsen på flasken kan du sjekke med helsemyndighetenes eget nettsted: www.tryggmammamedisin.no der det er både leger og farmasøyter som svarer. 

Mulige bivirkninger
Som alle legemidler kan hostesaft forårsake bivirkninger, men ikke alle får det.
Den vanligste bivirkningen er lettere mavebesvær. Men små barn kan også bli hypre og få halusinasjoner i værste fall hvis de får i seg hostesaft som inneholder efedrin. Se videoen under fra legeforeningen. Overdosering kan gi kvalme og oppkast. 
Kontakt lege eller apotek dersom noen av bivirkningene blir plagsomme eller du merker
bivirkninger som ikke er nevnt i dette pakningsvedlegget.

Dersom legen din har fortalt deg at du eller barnet ditt har en
intoleranse overfor noen sukkertyper bør du kontakte legen din før dere tar dette legemidlet.

Legeforeningen advarer mot efedrin til små barn, særlig de under to år

 

Et kjerringråd for å bli gravid:

Hostesaft som får flimmerhårene i halsen til å bevege seg bedre, det kan også være nyttig når man prøver å bli gravid og sliter litt. Det er de samme flimmerhårene som befinner seg i egglederne som i halsen, og de vil fungere optimalt ved hjelp av denne typen hostesaft. Hostesaften skal da tas i noen dager før eggløsning og under eggløsning.

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}