Neste ekspertsvar

Fødsel med lyd

Fødsel med lyd
For noen er det ganske naturlig å lage lyd mens man føder og for andre er det naturlig å være mer lavmælt. I denne videoen på en hjemmefødsel lager hun lyd, helt typiske lyder for en som føder og er på det punktet der babyen kommer.
Av Jordmor Siri

I denne artikkelen der videoen er hentet fra i Midwifery International diskuterer man om man skal oppfordre fødekvinner til å lage lyd eller ikke, men jeg tenker at det viktigste er at man følger det man selv føler trang til. Det er lite som er forbudt under fødsel når det gjelder lyd. Ingen er flinkere eller mindre behersket, vi er bare forskjellige og det bør repsekteres. 

Ingen kvinner har full kontroll under fødselen, man skal ikke ha det. Å føde er en unik opplevelse der kroppen tar over og man går mer på autopilot enn noen gang ellers i livet. Lydene en del kvinner lager kan høres ut som orgasme, og noen opplever også å få orgasme når de føder. 

I denne filmsnutten ser man en hjemmefødsel. Kvinnen sitter og tar selv i mot barnet. Det er fullt mulig å gjøre dette i Norge også. Om man ønsker kan man også avtale med jordmor på sykehus at man har lyst til å ta i mot barnet selv, dersom alt ligger tilrette for det. Som du vil se på filmen her, så er det en sterk opplevelse å føde, og det kan være helt fantastisk. 

 

Hjemmefødsel "med lyd" les artikkelen her

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}