3 - 5 år: Nå er vi klare til å utforske verden rundt oss!

 3 - 5 år: Nå er vi klare til å utforske verden rundt oss!
Vips! Så var babytiden over. Det selvstendige, lille mennesket trer frem! Her er en kort beskrivelse av 3-åringen, 4-åringen og 5-åringen. Dere som er gravide eller med baby i huset - se hva som ligger foran dere. Dere som har 3-5 åringer i huset: Legg til kommentarer om deres 3-5 åringer!

 Babytiden er definitivt over.

3-åringen, det lille selvstendige mennesket, er klar til å utforske verden rundt seg. 3-åringen elsker ofte å tegne og male og forteller gjerne om bildene sine. Lek er viktig for 3-åringen og det er ingenting å si på fantasien! 3-åringen spør og graver og spør igjen, nysgjerrigheten er formidabel.

4-åringen har masse fantasi, og kan ha problemer med å skille fantasi fra virkelighet. 4-åringen begynner å forstå mye og ser sammenhenger og trekker konklusjoner som er så flotte! Fireårs alderen er ofte tid for grublerier om vanskelige og voksne temaer, om liv og død, forplantningen, hvor vi kommer fra, om religion og om forhold mellom mennesker - ikke minst forholdet mellom de voksne i barnets liv.

5-åringen er entusiasten i familen, glad og full av energi. Verden utenfor dem selv blir mer og mer viktig. 5-åringen er mer opptatt av andres behov og følelser enn før. En bestevenn er gjerne kommet inn i livet, og det gjør ikke noe å dele leker og vente på tur. Ofte ser vi at 5-åringen liker å planlegge og diskutere. Leken er ofte fysisk, og tester grensene for motorisk ferdighet.

Les om 6 - 7 og 8-åringen her!

Les om 9-12 åringen her!

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}