11 tips til deg med gravidemage på festival

11 tips til deg med gravidemage på festival
Festivalsommeren er over oss, atter klar for å forene mennesker med musikk, natur, glede og kos. Har du blitt gravid siden sist? Det trenger ikke sette en demper – her er noen råd og tips til deg som skal på festival med stor mave og liten selskapsblære.

Av journalist Henriette Westerlund Eriksen

Norge bobler over av festivaler i enhver sjanger, og de aller fleste er blitt ganske familie- og barnevennlige. Derfor burde det være ganske greit for en svanger dame å få med seg sommerens favoritter. Bare pakk fornuftig og ta dine forhåndsregler når du er der. Det kan jo bli lenge til neste gang. Babyen kan høre fra uke 16, så da kan det være greit å stå litt unna høytalerne. Blir babyen veldig aktiv, sånn at det er plagsomt kan du flytte ennå lenger unna dem. 

Vi skal gi deg noen festivaltips dersom du planlegger festival i sommer:

1. Godt skotøy
Antagelig vil det bli mye ståing. Bena vil lett kunne hovne opp, så ha på deg gode, romslige sko med myke såler. Kjølende spray vil også gjøre nytte.

2. Godt sitteunderlag
Ta med deg noe du kan sitte på ute under konsertene. Sett deg og nyt hele atmosfæren og musikken på en koselig plass litt unna folkemengden. En klappstol med rygg, av den lette varianten, er å foretrekke. Den stolen bærer selvfølgelig en eller annen for deg.

3. Lytt til kroppen din 
Hvis føttene dine verker og du føler deg sliten, ta en pause og en hvil. Ha gjerne en base å trekke deg tilbake til.

4. Nok drikke
Ha alltid vann med deg. Drikk mye, så du ikke blir dehydrert.

5. Nok mat
Nå spiser du for to. Nyt det. Festivalenes matutvalg er blitt betraktelig bedre de senere årene, så du vil nok finne noe som passer deg. Men – køene er ofte lange. Ta med deg en matbit hjemmefra, gjerne matpakke, frukt og sunt snacks - og gjør også dette til en behagelig opplevelse.

6. Hjelpemannskap
Merk deg hvor du finner Røde Kors eller lignende, sånn for sikkerhets skyld.

7. Ta med dopapir
Dette gjelder alltid og uansett, men spesielt dersom du skal campe. Ha alltid toalettpapir ved siden av deg om nettene. Gravide flyr mye på do, og må du, så må du.

8. Tissetrengt på camping
Ta en potte med deg. Det høres ikke særlig glamorøst ut, men den er veldig kjekk når du må tisse om nettene. Det er ikke gøy å rote mellom teltene i mørket på leting etter et toalett – og du er kanskje ikke helt komfortabel med naturmåten lenger.

9. Voksencamp
De fleste festivaler har en lun krok som er øremerket de som ønsker litt roligere netter. Dette er stedet for en gravid kvinne – finn en lun krok. Er det slik at du må frem med potte, så har du også litt mer privatliv til formålet.

10. Oppblåsbar madrass
Sov på egen oppblåsbar madrass. Du vil trenge å sove i fred.

11. Har du råd, så bo på hotell 
Det er det mest hygieniske for deg, og den absolutt mest komfortable.

Kos deg på festival, og lytt på kroppen og på musikken – men bruk ørepropper!
 

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}