Sol, sommer, barn og festival

Sol, sommer, barn og festival
Å få barn betyr ikke at du må slutte å gå på festival – tvert imot. En helt ny verden åpner seg! Det finnes mange gode familiefestivaler, og så lenge barna får litt tumleplass vil det bli en flott og givende dag for alle sammen

Av journalist Henriette Westerlund Eriksen

Når du har bestemt deg for å ta med barna på favorittfestivalen, så vil ikke dette være din sjanse til å gjenoppleve dine glansdager fra ti år tilbake. Nei, dette blir mye morsommere. En gang i tiden holdt det med en varm genser og en sixpack, men nå må du nok være mye bedre forberedt.

Utendørs festival

Barn er ofte høylydte, energiske, glade og har veldig mange armer og bein, og i flokk blir det desto flere armer og bein å passe på. Nå er de aller fleste festivaler tilpasset familier og barn – så det er intet problem å pakke sekken og oppsøke moroa.

Vi har samlet sammen noen tips for å være sikre på at hele familien vil bli bitt av festivalbasillen.

Hvilken festival vil dere på?
Det kan være greit å sikre seg at festivalen faktisk har tilpassede familiære og barnevennlige tilbud. Kan du ta med mat og drikke? Er programmet tilfredsstillende for alle parter? Hvor mye koster billettene? Hva slags omgivelser har den? Hvordan kommer du deg dit?

Sjekk ut hvilke dager som passer deg og poden best. De fleste festivaler har gode aktiviteter og forestillinger for barna på dagtid, kombinert med gode artister og band for voksne.

Kjøp festivalpass eller dagsbilletter på forhånd, og se til at du handler gjennom seriøse kanaler.

Så må du huske å pakke ned følgende:

Bleier, vårservietter, solkrem, antibac (håndvask uten vann), poser til brukte bleier (hundeposer er lurt), kluter, en flaske vann til «kattevask» etter måltider etc, et ekstra skift med sokker, t-shirts, genser, bukse og caps/solhatt, solbriller, plaster og dopapir. Husk også regntøy, gummistøvler og et godt og mykt sitte- og liggeunderlag. Her skal det nytes.

Dersom barnet fremdeles ammes eller får morsmelkerstatning, så husk et lite utvalg rene flasker og morsmelkerstatning i «porsjonspakker».

Til hvilestunden: Husk kosekluten og en ekstra smokk eller to – med snor.

Og her er noen kjekke tips:

Merk barnet ditt: Bruk en markørpenn til å skrive mobilnummeret ditt på barnets arm. Kommer dere bort fra hverandre, så er du lett å få tak i. Du kan også kjøpe ID-bånd/sikkerhetsbånd og sette rundt håndleddet, med navn, telefonnummer og annen relevant informasjon.

Øreklokker for barn: Skaff deg et par justerbare øreklokker for barn. Volumet kan bli rimelig høyt under konsertene. Du bør huske ørepropper til deg selv også, for øresus er virkelig ikke å anbefale.

Favorittaktivitetsdings: Barnet kan ha behov for å sitte litt i fred og ro i foreldrenes lune favn, så ta med en liten dings barnet er glad i, til småpludring underveis.

Bæremeis/sele: Bær barnet på ryggen når dere skal se en konsert eller bevege dere rundt på området.

Mat: De fleste festivaler selger mye god mat, men det kan være greit å ha litt i bakhånd. Er du på dagstur så pakk ned litt frukt og grønt, kjeks, brødskiver, kokt egg og yoghurt i en kjølebag. Og ta gjerne med litt ekstra drikke, for salgsutvalget begrenser seg gjerne til brus og vann.

Gjør dere kjent på festivalområdet: Finn toaletter, sikkerhetsvakter og Røde Kors, og prøv å orienter barnet så godt det lar seg gjøre. Dersom poden skulle rote seg bort så vet han at sikkerhestvaktene eller Røde Kors er mennesker som hjelper.

Før i tiden ruslet man hjem rundt midnatt, med øresus, skoene i handen og lykkelig etter ørten ekstranummer med favorittbandet. Vel, det var altså «før i tiden».

En dag på festival kan være slitsomt for alle og enhver. Trekk dere tilbake i tide, få en rolig stund før søvnen – og snakk sammen om alt det fine dere har opplevd sammen.

Som forelder er den største gleden å se hvordan barnet har respondert på festivalen og opplevelsene, dansen og allsangen, leken og aktivitetene. Så når klokken nærmer seg Dagsrevyen rusler man tilfreds hjem med en trøtt og lykkelig pode på ryggen. For med barn er man tidlig på festival, og man må jo ha krefter til en ny og spennende dag imorgen.

Skal dere overnatte på festivalområdet?
De aller fleste festivaler har et egnet område for de som har små barn og ønsker fred og ro og mer tilpassede omgivelser. Enkelte steder kan man også leie telt, eller campinghytter. Ønsker man hotell bør man være tidlig ute, gjerne et år i forveien.

God festivalsommer!
 

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}