Superenkel forskning: De fleste føder før termin

Superenkel forskning:  De fleste føder før termin
Aller først: Dette er ikke seriøs forskning. Dette er bare en kjapp undersøkelse på Facebook. Altså superenkel forskning. Vi vi svar om 1486 fødsler. Og det er altså slik at 49,1 prosent oppgir at de fødte før termin, 40, 3 prosent etter termin og 10,6 prosent til termin.

Pollen på Facebook ble kjørt i ett døgn fra kvelden 6.april til 7.mai 2013  Over 100 000 av dere så undersøkelsen, 753 la inn kommentar - og det ble avgitt stemme for 1486 fødsler.

Det var Malin som foreslo at vi skulle kjøre undersøkelsen.  Hun lurte på om det er slik at det er størst sjans for å gå over termin.  Hun er gravid med ei jentebaby.  Svaret er altså - skal vi tro disse uvitenskaplige resultatene - at det er motsatt.  51,3 prosent av nyfødte jenter ble født før termin, ifølge våre tall.

Her er resultatene

Resulater fra Facebookpoll 6-7.mai 2013
 Jenter %Gutter % 
Fikk jente, fødte før termin51,3  
Fikk gutt, fødte før termin 46,5 
Fikk gutt, fødte etter termin 43,9 
Fikk jente, fødte etter termin37,1  
Fikk jente akkurat til termin11,6  
Fikk gutt, akkurat på termin 9,6 

Ser vi på alle fødsler samlet, viser vår undersøkelse at 49,1 prosent av fødslene skjer før termin, 40,3 prosent etter termin og 10,6 prosent til termin.

- Jeg må understreke at dette ikke er en statistisk gyldig undersøkelse, sier jordmor Siri von Krogh.  -Vi må mer se på det som underholdning, og det er gøy å se den enorme responsen vi fikk på Facebook.   Skulle tallene være holdbare, måtte vi ha gjort et riktig utvalg.  Her har vi bare spurt våre 8000 tilhengere på Facebook, mange har svart og da sprer undersøkelsen seg videre til vennene til de som svarer.  Over 100 000 så undersøkelsen i løpet av ett døgn, men selv om tallet er høyt gir likevel ikke undersøkelsen et statistisk holdbart resultat, understreker von Krogh.

Har dere forslag til flere gode og superenkle undersøkelser, så tar vi gjerne imot forslag!

Publisert Tirsdag 7. mai, 2013
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}