Dilla eller Pica

Dilla eller Pica
Tradisjonelt er det mange gravide som får sterk trang til spesielle lukter eller smaker. Det er mange som prøver å holde dette skjult mens de er gravid, man skjemmes litt over det, men etter graviditeten kan det ofte bli gode historier ut av dette. Del din med oss!
Av Jordmor Siri

Årsak: Pica er når man får dilla på en smak eller lukt og bare må ha det. Man vet lite om hvorfor dette oppstår. Det er greit så lenge det ikke er noe farlig, men det kan være greit å sjekke om du mangler noen vitaminer eller mineraler.

Det kan være de underligste ting gravide kan få dilla på alt fra kjøtt på tross av at man er vegetarianer til avissverte. En skrev inn her at hun aldri hadde lagt merke til mannens parfymeduft før nå, men nå kunne hun ikke få nok. Lukten av bensin er vel kun anbefalt i små mengder, noe man helst bør unngå. 

Lakris er heller ingen høydare da for mye lakris kan skade fosteret. Det er et stoffet glycyrrhizin som kan gjøre at morkaken lar mors stresshormoner passere i større grad enn ellers, noe som kan påvirke barnets intelligens og også gi fortidlig fødsel. Men det skal mer enn 500mg pr dag til for at det skal være skadelig, så litt er nok ok. Nå er det heller ikke all lakris som innenolder glycyrrhizin, så sjekk på pakningen. 

Tiltak: For noen kan det hjelpe å ta B-vitaminer, det er ikke skadelig for de er vannløselige og skilles ut dersom du skulle få for mye, så det skader ikke å prøve.

Del gjerne din historie om en dille her med oss, det er alltid artig å høre varianter på dette temaet!

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}