Har du ryggproblemer?

Har du ryggproblemer?
Å hvile på en pilatesball kan også hjelpe på ryggen
Karine Sperre er vår trenings og livsstilsekspert som kommer på nettprat mandag formiddag kl 11-12. Du kan spørre henne om det meste som har med plager og gleder med kroppen, hvordan du kan trene eller gjøre avslappende øvelser.
Av Jordmor Siri

Her svarer Karine en av medlemmene våre på hva hun kan gjøre når hun er gravid med ryggproblemene sine. 

Vond rygg: Heisann,

jeg er 23+0 idag og har et par uker slitt mye med vondt i halebeinet og i nedre del av korsrygg (is-ledd). Jeg har kontorjobb og sitter store deler av dagen. Når jeg går hender det at jeg kjenner halebeinet på en måte. Noen råd i forhold til dette? Kan det være bekkenløsning?


Karine svarer: Hei:-)
Tja, du begynner jo å bli tyngre, i tillegg har du en stillesittende jobb som ikke bidrar til en "positiv" holdning for ryggen din.

Smerter som oppstår under svangerskapet og som kommer fra ryggen eller bekkenet kan nok oppleves som intenst og ganske skremmende for mange. Disse smertene er ufarlige for deg og for barnet og kan som regel enkelt lindres ved behandling.
Symptomer varierer fra person til person og fra dag til dag. Plagene øker ofte utover dagen og forverrer seg ved skifting av stilling, i tillegg er det vanlig at plagene starter tidligere og tidligere for hvert svangerskap.

Smertene som oppleves ved bekkenløsning kan stort sett inndeles slik;
-Smerter i korsrygg/sete (blir også kalt bekkenlåsning)
-Smerter i symfysen/skambenet (bekkenløsning)

Smerter i halebenet stammer som regel fra at kroppen under svangerskapet produserer et hormon som kalles "relaxin," som hjelper ulike muskler og leddbånd i bekkenet til å slappe av. Mens et fleksibelt haleben er nyttig for fødselen, kan det før fødsel også forårsake smerter.

Håper dette ga deg tilstrekkelig svar! Du kan jo oppsøke en fysioterapeut for sjekk og deretter unne deg litt avspennende massasje frem til fødsel:-)

Hilsen Karine

Hvem kan hjelpe deg med vond rygg?

Har du bekken eller ryggproblemer som gir deg gangvansker kan lege din skrive ut henvisning for trening og behandling hos fysioterapeut, da behøver du bare å betale egenandel. Men hvis du ikke kvalifiserer til "graviditetsrelaterte bekkenplager med gangvansker" må du dekke kostnadene selv. 

Da kan osteopat, kiropraktor (hvis det er låsninger) manuelle teraputer og naprapater hjelpe deg mins like godt som en fystioterapeut. Hvis du ikke allerede har en som du kjenner til som er god, så hør med venner eller inne på trimesterforumene her om det er noen som kan anbefale en å gå til. 

Landsforeningen for kvinner med bekkenplager er en ressurs på området bekkenløsning, mye god informasjon å finne på sidene deres. 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}