Neste ekspertsvar

Har du akkurat funnet ut at du er gravid?

Har du akkurat funnet ut at du er gravid?
Gratulerer med graviditeten, og velkommen hit til altformamma.no! Vårt mål er at du skal føle deg trygg og få gode helsefaglige svar på alt du måtte lure på.
Av Jordmor Siri

Graviditetstegnene

Har du ømme bryster, uteblitt menstruasjon, kvalme, treg mage, sult, tretthet, tisser du ofte? Her er oversikten over de vanligste tegnene på at du er gravid.

Din første kontroll

Gravide i Norge får tilbud om åtte kontroller gjennom svangerskapet, hvorav en kontroll med ultralyd. Kontrollene er frivillige. Du velger selv om du vil gå til jordmor, fastlege eller en kombinasjon. Alle konsultasjonene er gratis og uten egenandel. Du kan ta med partner om du vil. Den første kontrollen er mellom uke 8 - 12.  Les alt du trenger å vite om kontrollene her. 

Graviditeten uke for uke

Her finner du også graviditeten fra uke til uke på YouTubekanalen vår:)

Den utrolige utviklingen fra befruktning til fix ferdig baby! Jordmor Siri tar deg gjennom svangerskapet uke for uke og viser deg utviklingen i vekt og lengde og viktige organer og funksjoner. Se også video for viktige stadier -  begynn her!

Møt andre som skal ha barn samtidig med deg

Sjekk ut våre terminklubber for å finne andre som skal gå gravid samtidig med deg.  Det er både hyggelig og nyttig å komme i kontakt med andre som opplever det samme som deg selv.  Her er våre terminklubber.

Finn svar på dine spørsmål

Jordmor Siri og våre øvrige helsefaglige eksperter har svart på mange tusen spørsmål fra andre som er i samme situasjon som deg.  Vi har sortert svarene etter stikkord.  Sjekk ut vår omfattende liste over spørsmål og svar her.

Still spørsmål selv

Om du ikke finner svar på det du lurer på, kan du stille spørsmål selv.  Våre runder med ekspertsvar skjer på hverdager, og høyt oppe på siden ser du hvem som er neste ekspert, og når neste runde er.  Du kan være anonym når du spør.  

12 timer før neste ekspertsvar, kommer det opp en link som gir deg muligheten til å legge inn ditt spørsmål.

Det kan komme over 50 spørsmål til jordmor Siri  i løpet av en time, og det tar mange timer å svare på dem.  Ha derfor litt tålmodighet - Siri og våre andre eksperter svarer på alle spørsmål, men det kan ta en stund før du får svar.

Om det haster, så kan du ringe jordmor Siri på jordmortelefonen, følg denne linken for å få mer informasjon.  

Du skal heller ikke nøle med å ringe din fastlege, din egen jordmor, eller sykehuset der du skal føde dersom du har vondt eller har et akutt spørsmål.  Det er bedre å spørre en gang for mye!

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}