Kanskje dette er en ide for å få igang fødselen?

Kanskje dette er en ide for å få igang fødselen?
Når du har gått der i nærmere ni måneder og blitt større og større, så kommer det et punkt der det hadde vært greit å bli ferdig med det, ikke sant? Gjerne nå med en gang!!

Finnes det gode faglige råd her?  Er det noe du kan gjøre for å igangsette fødselen?

Svaret er nei - hvis ikke kroppen din og babyen din er klar for det.  Det er først når det er modent for fødsel at den vil komme igang.

Men, hvis du er der at barnet er klart og du selv er klar, så er det noe du kan prøve:  

Ett råd er å ha sex med sædavgang. Sæd inneholder store mengder prostaglandin.  Dette er et stoff som i syntetisk form brukes på sykehus for å modne mormunnen.

I tillegg inneholder sæd oxytocin, også kjent som kjærlighetshormonet, hormonet som frigjøres når du har det superbra. Paradoksalt nok er det akkurat det samme hormonet som drar igang rier under fødselen.

Du kan selv øke nivået av oxytocin i blodet ved å ha orgasme (det kan du jo fixe uten partneren) og også ved å massere brystvortene (nipple-stimulering)

En annen ting med sex ordnet selv eller med partner:  Orgasme kan faktisk gi sammentrekninger i livmoren som kan gå over i rier.

Men hva med annen fysisk aktivitet?  Kan det hjelpe?  Et gammelt godt råd er jo å ta en skikkelig storrengjøring i huset.  Mange har erfart at "nå har vi vaska gølvet" kan ende på fødestua hos jordmor-Matja.

Eller - hva med en aldri så liten dans på kjøkkengulvet?  YouTube mammaen GabeandJesss fra USA viser her sin versjon: 

Har du selv noen erfaringer å dele?  Bruk gjerne kommentarfeltet nedenfor.

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}