Neste ekspertsvar

Se mannfolka kjenne noen ordentlige rier

Se mannfolka kjenne noen ordentlige rier
Ville du ha latt mannen din føde i stedet for deg, hvis det hadde vært mulig? Ja? Ikke det? I Nederland har programlederne Dennis Storm og Valerio Zeno frivillig tatt utfordringen.

i TV-programmet "Proefkonijnen" (Prøvekaninene) på underholdningskanalen BNN har de virkelig gått inn for å prøve ut hvordan det er for en kvinne å være i fødsel. 

I to-tre timer har de ligget i sengen og fått kjenne hvordan det er, mens jordmor har passet på. Ved hjelp av elektrisk stimulering mot magen og bekkenet, er  fødselsprosessen simulert, og programlederne krøller seg i smerte.

Programleder Valerio Zeno oppsummerer i programmet erfaringen som ren tortur og at han alvorlig lurer på om dette er noe han vil utsette sin kone for.

Les jordmor Siris artikkel om ekte fødsler her. 

Les hva gravide og småbarnsmødre mener.  Ville de latt partneren gå gravid om det hadde vært mulig?  Se lengre ned på siden.

Videoen ble lagt ut på YouTube første uke i januar 2013 som reklame for andre sesong av Prøvekaninene og programpremieren 14.januar.  Nå tre uker etter er videoen sett mer enn fem millioner ganger på YouTube.

 

Vi i jordmorsiri.no  spurte på Facebook om dere ville latt mannen gå gravid i stedet for deg, hvis det hadde vært mulig?  Her er noen av de nesten 200 svarene vi fikk:

Nei, han hadde stryki med før det hadde gått 9 måneder :-)  (Caroline Knudsen)

Nei så absolutt ikke! Å gå gravid kan være en stor plage for mange, men likevell en opplevelse for livet! (Kine M E Nicolaisen)

Aldri!!! Elsker når det spirer og gror i meg!:) og for å være helt ærlig tror jeg mannen hadde taklet det dårlig:D  (Camilla Dåbu)

Nei, det ville jeg ikke! Storkoste meg med min store vakre mage og de herlige sparkene fra innsiden Gleder meg masse til neste gang! (Stine Olsby)

 Ja kunne godt det..spesielt det jeg låg syk å kastet opp i ni månder (Wenche Renate Rørvik)

Han kuinn godt ha fått bækkenløysninga, men gravid vil æg gå sjøl (Lilli Solstråle Nikolaisen)

Ja uten tvil!!  (Gunn-Alise Westgård Brustad)

Hadde blitt så mye syt og klaging, at det spørs om han hadde blitt alene-pappa Nina Hagen Hurv)

 Han kunna hvertfall fått prøvd ett par uker når det stod på som verst, så tipper jeg han hadde fått en forståelse for hvor fælt det faktisk var å gå gravid. Da tenker jeg han hadde stått opp om natta og henta is til meg uten å mukke;-) (Siw-Iren Solberg Tomren)

 Ja...men latsabben hadde nekta:/ (Arnhild Haaversen)
 

Å ja, hadde vært deilig om han kunne tatt over et par dager.. Er TUNGT å bære frem trillinger!!  (Ruth Helen Gransjøen Pettersen)

Hvis vi kunnet dele litt på det Både så han kunne fått kjenne at det ikke er noen dans på roser, og kjenne spiren sparke og røre på seg. Det er en fantastisk følelse. Men likte å være gravid, så vil gjerne være det selv  (Linda Rønning)

Fortsett gjerne med flere gode innspill i kommentarfeltet nedenfor :-)

Les historier fra virkeligheten om hvordan det er å føde - og del gjerne din egen historie.

 

 

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}