Carpaltunnelsyndrom

Carpaltunnelsyndrom
Er du nummen i hendene, mister ting du trodde du holdt i? Da kan det være Carpaltunnelsyndrom du har. En del gravide opplever dette, og i noen tilfeller holder det seg selv etter fødselen.
Av Jordmor Siri
Carpaltunnelsyndrom innebærer at sener i underarmen din bli klemt litt av fordi du har væske i vevet= helvelse i hendene og armene. Det gir seg som oftest hos de fleste etter fødselen, men noen få må opereres for å bli kvitt det.
 
Det er viktig å passe på å bruke hånden, åpne og lukke den mens du holder hendene opp i høyde med skuldrene, bare sånn at underarmen kommer i vinkel og hendene kommer opp. Gjør dette gjentatte ganger i løpet av dagen.
Om det går bra, om du kan greie det, så ha hendene på en pute om natten, så kan det også hjelpe, for da hjelper du tilbaketransporten av væske tilbake til kroppen fra hendene. 
 
Noen mener også at det hjelper å skylle hendene i kaldt vann flere ganger om dagen. Dette stimulerer til økt blodsirkulasjon og kan da hjelpe til at overflødig væske blir transportert bort fra hendene og fingrene. 
Har man hatt det i ett svangerskap kommer det som oftest igjen i det neste. 
 

Her kan du lese mer om dette på NHI.no

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}