Å reise med barn

Å reise med barn
Reisemedbarn i Roma
Reise til varmere strøk? Å reise med en 2 måneder gammel baby, kan være ganske enkelt. Ja, hvis man ser bort fra nattevåk og slikt -men man kan vel like godt være trøtt på tur, som hjemme. Mette og familien har reist mye med barna sine og har mange gode tips å komme med. Hun driver nettstedet Reisemedbarn.no

Av Mette Skaland

Vi tok med baby, svigerfar, stor barnevogn, bilsete, samt noen kofferter og fløy til Roma. Vi reiste grytidlig om morgenen, og babyen sov i bilen på vei til flyplassen. Fordelen å ha med eget bilsete var mange. Vi slapp å vekke babyen, og løftet bare bilsetet ut av bilen. Vi fikk lov til å ha med setet fram til gaten, og da vi kom dit fikk vi ta det med inn i flyet.

Dette er ikke vanlig prosedyre, men vi fikk tillatelse da det var god plass. (Ønsker man at babyen skal sitte i bilsete på flyturen, må man egentlig kjøpe en barnebillett). Vi festet setet i den ledige stolen mellom oss, og der sov han godt gjennom hele turen. Det kjentes tryggere enn om jeg skulle hatt han på fanget, med sikkerhetsele rundt magen. Det er ikke vanlig at drosjer i Italia har med bilsete til barn, og da er det fint å ha med eget. I Italia kjører bilene fortere enn i Norge.  

Vi reiste i november og var litt usikker på været. Derfor pakket vi med dyne til Gustav, noe jeg var glad for i etterkant. Ikke bare fordi det var så kaldt, men alle gatene er belagt med brostein, og det gjør at vognen rister.

Vi la dynen under babyen og det hjalp! Det fungerte bra første dagen med sol og nydelig temperatur, men om kvelden da solen gikk ned ble det kjølig. Vi fikk låne en pute fra hotellet og la den under babyen, mens vi pakket dynen over han.

Han lå god og varm som Prinsen på erten og vi var glade for å ha pakket med vinterjakker. 

Her kan du lese resten av artikkelen om å reise til Roma med barn. 

Hvis det er ting du lurer på med reisemål kan du spørre Mette på Reisemedbarn Barn er ingen hindring!

Har du historier og bilder du vil dele med oss så send dem gjerne til meg, så legger vi det ut til felles glede. 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}