Slik forebygger du allergi hos barnet ditt!

Slik forebygger du allergi hos barnet ditt!
Er du en av de mange som sliter med allergi eller eksem? Med noen enkle tiltak kan du minske risikoen for lignende symptomer hos barnet ditt!
Av Jordmor Siri

Graviditet
Mors inntak av fettsyrer under svangerskapet ser ut til å kunne påvirke barnets risiko for å utvikle allergi senere i livet.
Produkter med probiotiaka er også bra, både under graviditeten og mens du ammer. 

Få i deg omega-3
Flere observasjonsstudier har vist at mors inntak av fet fisk under svangerskap og barnets inntak det første leveåret reduserte risikoen for allergisk sykdom. 

En svensk studie fra 2009 undersøkte effekten av tilskudd av omega-3-fettsyrer hos 145 kvinner som enten selv hadde allergi, en mann med allergi eller tidligere barn med allergi. Kvinnene fikk omega-3 tilskudd fra 25. svangerskapsuke til 3-4 måneder etter fødsel. Resultatene viste at barna til kvinnene som fikk omega-3-fettsyrer hadde lavere forekomst av allergi og eksem.

Astma og allergi er betennelsesaktiviteter i kroppen, reaksjoner på ytre påvirkning. Forskning viser at de marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA kan minske betennelseaktiviteten i kroppen og dermed også symptomene. Vær derfor nøye med å velge et omega-3-tilskudd som har høyt innhold av omega-3-fettsyrene DHA og EPA. 

Probiotika
Hvis mor spiser og drikker av matvarer som inneholder probiotika når hun er gravid så kan dette redusere forekomsten med allergi og eksem hos barnet med opptil 40%. Det har også god effekt mens hun ammer.

Folkehelseinstitutett om forebygging av allergi og probiotika

Her kan du lese mer om probiotika og den gode effekten den kan ha i forhold til allergi og astma

Helsdirektoratets reningslinjer for ernæring og bevegelse

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}