Bilbelte for gravide

Bilbelte for gravide
Det er viktig å sikre babyen også før den blir født, det kan du gjøre gjennom å bruke et spesiallaget bilbelte for gravide som gjør at bilbeltet ikke klemmer over magen ved et kræsj, men går under den gravide magen og tversover bekkenet isteden.
Av Jordmor Siri

Man anbefaler å bruke bilbelte for gravide fra uke 8 i graviditeten. Dette beltet har vært brukt i Norge i mange år nå og har reddet livet til mange babyer.

Beltet er meget enkelt å bruke og man kan ha det liggende fast i bilen slik at det er lett å ta på seg når man skal ut og kjøre og derfor også lett å huske. 

Sikkerhet for begge
Gir trygg reise for gravide og oppmuntrer til bilbeltebruk under svangerskapet.
Bilbelte for gravide beskytter både mor og det ufødte barnet ved en ulykke. Det sikrer at selve bilbeltet strammer over mors hofter istedenfor over selve magen med babyen inni. Således skades ikke babyen ved en kraftig eller mer forsiktig bråstopp.Gravide bilbeltet påvirker ikke 3-punktsbeltets grunnleggende sikkerhet og funksjon, men hjelper til å plassere hoftebeltet slik at det ufødte barnet alltid holdes trygt. Bilbeltet kan brukes både foran og bak i bilen. Enten om man kjører selv eller er passasjer. 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}