Tuvas kornblanding

Tuvas kornblanding
Frokostblanding
Trenger du inspirasjon til en god start på dagen kan denne kornblandingen være god for deg. Havre gir energi som varer lenge og gir også et mer stabilt blodsukker. Har du litt treg mage kan denne frokostblandingen være fin. Enkel og lett å lage!
Av Jordmor Siri

1 pose lettkokte havregryn eller store havregryn

2,5-5 dl kli (havre eller hvete) 5 dl hvis treg mage

2,5 dl mandler/hasselnøtter/andre nøtter

2,5 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

2.5 dl lunkent vann

2 dl honning røres ut i vannet

1 ts vaniljeessens

2 dl olje (oliven, soya, raps osv)

Rør alt det tørre sammen i en langpanne. Rør honningen ut i vannet sammen med vaniljeessensen og så heller du det over alt det tørre i langpannen. Rør rundt i dette slik at væsken fordeler seg i det tørre. Til slutt heller du oljen over hele blandingen. Vend blandingen før du setter den i ovnen slik at alt blir ganske jevnt fuktig. 

Sett frokostblandingen midt i ovnen på ca 200 grader med døra på klem, sett eventuelt en tresleiv i døra for å holde den åpen. Rør jevnlig ca hvert 10. minutt i dette slik at hele blandingen blir gyllen/stekt (slik du liker den). Det tar 30-45 minutter. Så er blandingen klar til å spises.

Kan godt spises med alle typer melk eller youghurt. Du kan også ha tørket frukt i denne som rosiner, aprikoser, svisker eller andre bær som du liker. Raskt og næringsrikt:) Eller ferske bær, det er også kjempegodt. 

Oppbevares i en tett boks så den holder seg sprø og fersk.

 

Publisert Tirsdag 7. august, 2018
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}