Tips til innkjøp

Tips til innkjøp
Med en baby i maven er det helt naturlig å føle for å bygge rede. Huset skal sikres og utstyr skal handles. Babymarkedet er stort og kan føles overveldende. Her er noen kjekke tips på veien.

Du bærer nå på det største livet kan gi deg, og det er klart du vil gi den det beste livet kan tilby.

Men når det kommer til barneartikler er markedet så enormt, overpriset og tidvis overveldende, iallefall for en førstegangsfødende.

Vi skal etter beste evne prøve å lose deg tl å gjøre god evalg, uten at du bunnskraper lommeboken. Det sies at man i gjennomsnitt må ut med 25.000-30.000 kr i utstyr før barnet er ankommet.

Det er ikke alt du trenger - og det er heller ikke alt du trenger å kjøpe nytt.

Seng:

De fleste sverger til sprinkelseng, noe som er trygt og godt frem til babyen begynner å klatre. Sprinkelsengen koster ikke allverden, men du skal ikke ha den så lenge. Kjøp brukt eller sjekk Finn.no Gis Bort. Invester heller i ny madrass.

Vogn:

En splitter ny barnevogn kan fort koste like mye som en bruktbil. Mange barn skal tilbringe mye tid i vognen, og det vil bli mye trilleturer. Her bør du finne noe som dekker ditt behov.

Har du bil, velg noe som er lett å pakke sammen. Er du mye på tur i skog og mark, velg noe som tåler en støyt. Skal du kjøre mye kollektivtranspot, velg en stødig vogn etc.

Vil du kjøpe ny vogn, men ønsker å spare inn noen kroner, gå for utstillingsmodellen. Husk at du da kan komme til å hanlde alt tilleggsutstyr separat. De fleste vogner selges med full utstyrspakke, det vil si regntrekk, insektsnett, pumpe, overtrekk, dypvogn og sportsvogn.

Bilstol:

Innenfor markedet bilstol er det en ide å kjøpe brukt. Den første stolen gjelder fra 0-13 kg, og den finnes det alltid mange av på f.eks finn.no.

Når man senere skal over på større vektklasser, er bruktmarkedet mindre - fordi man da skal over på setet som holder frem til 4års-alder.

Bæresele/slynge:

Det er veldig koselig både for mor og barn, å ha babyen trygt til kroppen mens man har hendene frie til å gjøre andre ting. Når man skal handle inn slynge/bæresele, så husk å ta med babyen for prøving. Dette er en god investering.

Badesete:

Dette kan være en veldig god investering dersom mor sliter med rygg og bekken etter fødsel. Det er rett og slett et lite sete som settes ned i badekaret, hvor babyen sitter/ligger trygt og godt under badeøkten. Merk at du aldri må forlate babyen i badesetet alene.

Lekegrind

Det kan være flere grunner til at man ønsker grind til babyen, f.eks dersom man har husdyr - eller flere barn. Disse grindene kan justeres i to eller flere nivåer. 

Babycall

Som nybakte foreldre kan det være vanskelig å rve seg løs fra babyen, av flere årsaker. En babycall gir deg trygghet, ved at du alltid hører gråt eller bevegelse. De finnes i alle prisklasser, både med og uten videoskjerm. Sjekk babybutikker eller elektronikkforhandlere for priser. Dette er en god investering.

Trappegrind

Når babyen begynner å krabbe, er det veldig greit å sette opp grind foran trapper eller rom som skal få stå i fred. 

Barnestol

Når barnet kan sitte selv, er det på tide å investere i en barnestol med sikring og god rygg. Denne kan du kjøpe brukt.

Sesongklær på tilbud

Ullklær til babyen er veldig dyrt, og det vil du trenge mye av i årene fremover. Se til at du handler "frem i tid" på sesongsalg. På vårparten er det alltid gode tilbud på ullklær, og da er det en ide å tenke 6-9 mnd frem i tid og handle inn det du trenger for høsten/vinteren. 

 

Publisert Mandag 27. august, 2012
 

Les mer om:

utstyr
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}