Hva slags rollefigur vil jeg være?

Hva slags rollefigur vil jeg være?
Husk at barnet ditt tar etter deg i stort og smått. Du bør derfor tenke nøye gjennom hva slags rollefigur du vil være. Mange opplever at de gjennom graviditeten går gjennom sitt eget forhold til foreldrene sine og vurderer hva de vil beholde av egenskaper selv, og hva de ikke ønsker å bringe videre til egne barn.

Du vil fort oppdage at barnet tar etter deg i alt du gjør, som de små apekattene de er. En dag vil du høre barnet si nøyaktig de samme ordene som du pleier å bruke, og slik vil barnets oppførsel på mange måter gjenspeile din person.

Da er det viktig at du har tenkt gjennom hva slags rollefigur du vil være.

Små barn er nemlig små apekatter, som hermer etter deg i alt du sier og gjør, og selvsagt legger de godt merke til handlings- og reaksjonsmønsteret til de voksne.

Det er du som danner grunnlaget for barnets identitet og væremåte. Hvis du viser respekt, vennlighet og ærlighet, er det godt håp om at barnet ditt vil oppføre seg på samme måte.

Er du derimot oppfarende, ofte sint og banner mye, kan du risikere at barnet ditt tar etter deg her også. Det er dessuten vanskelig å forklare et barn at det ikke får lov til å banne, hvis det akkurat har hørt far si de samme ordene.

Du er barnets største motivator – hjelp barnet ditt til å utvikle seg til en person med karakter og verdier.

Vær støttende, lytt, se og oppmuntre.

Husk at du er et forbilde, så vær bevisst din rolle!

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}