Finn sexstillingen som passer for deg

Finn sexstillingen som passer for deg
NRK Puls gir deg gode råd om hvilke stillinger som er bra når du er gravid
Når du er gravid, kan lysten på sex gå både opp og ned. Det gjelder ikke bare din egen tenning og ditt eget overskudd. Det kan hende at mannen din mister lysten - men det motsatte kan også skje. Uansett: Heldigvis har NRK hjulpet oss med gode ideer til sexstillinger :-)

Har du hørt om "skruen"?  Kvinnen ligger opp mot kanten av sengen eller sofaen og med bena krøllet sammen.  Mannen står på kne ved siden av sengen eller soafen.

Eller hva med "sittende skje"?  Mannen sitter på gulvet på kne med rumpa på føttene  (sin egen rumpe altså).  Så sitter damen "på fanget" hans med sine ben på utsiden av hans.

Eller hva med "sideveis rytter".  Mannen ligger på ryggen og kvinnen sitter på ham som om han var en benk.  Hun sitter på ham "på huk" og fra siden. Her må man være litt forsiktig så ikke det blir skade på penis.

Eller "hund":  Kvinnen står på alle fire og mannen på kne bak henne - og holder seg fast i hoftene hennes.

Dette er de fire konkrete forslagene NRK Puls anbefaler gravide i sin sex-stilling-veileder.  Ja, du hørte riktig!  Kringkastingslisensen har er gått til noe virkelig nyttig.  Det er bilder også!  Følg denne linken, velg "HENNE" - og kryss så av for GRAVID.  Da kommer alle disse fire forslagene opp - godt illustrert.

NRK sin sex-guide er utviklet i samarbeid med sexologisk rådgiver Lene Pedersen og kirurg og urolog Raymond Mortensen.  Den viser at sex kan være akrobatisk, dovent, komplisert eller enkelt.  Og man får altså hjelp til å finne samleiestillinger som passer f.eks under graviditeten.

Her finner du våre ekspertsvar med stikkord "sex" - det er ganske mange spørsmål og svar :-)

Hva gjør jeg når jeg ikke har lyst på sex?

Noen tips til mannen: Vær åpen med henne om dine følelser til sex. Vis henne at du elsker kroppen hennes selv om du kanskje har mindre lyst enn vanlig. Men har dere lyst, er graviditet intet hinder!

Det er fullt mulig å elske gjennom hele svangerskapet. Men lysten både hos kvinner og menn kan fra tid til annen svinge en god del. Det må dere være oppmerksomme på og godta begge to.

Særlig er det viktig at dere begge er åpne om deres følelser.

Som vordende far må du godta at også hennes lyst kan være svingende. Ofte har hun bare behov for litt kos, og da må du godta at det er slik det er.

Hun føler ofte at hun blir klumpete og svær, og kan være redd du ikke tenner på kroppen hennes.

Prøv å bygge opp under hennes selvtillit, og vis at du elsker kroppen hennes selv om du ikke har lyst på sex.

Hva gjør jeg når jeg synes kroppen hennes er rar?

At kvinnens kropp forandrer seg, er ikke bare en utfordring for henne. Du må også venne deg til at det er en mage som har begynt å vokse, og at kvinnen du elsker legger på seg mange kilo.

Noen kvinner har aldri følt seg mer sexy enn i svangerskapet – andre kvinner kan ha vanskelig for å takle de forandringene som skjer, og føler seg ofte mindre attraktiv ettersom kiloene renner på.

Bruk tid til å venne deg til forandringene, og vær sikker på at du viser henne at du elsker dem.

Ikke gi henne grunn til å føle seg lite vel til mote, men plei kjærligheten ved å gi henne små presanger, blomster eller ved å berøre henne mer enn vanlig.

Et vellykket samliv er alltid avhengig av at begge parter har lyst. Det gjelder enten er dere er gravide eller ikke.

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}